LOGO2
RMN Diagnostica
La Luna y El Sol
Biblioteca municipală Făgăraș va fi transformată într-un hub digital și cultural. Elena Băjenaru: ,,Așteptăm cu mare interes începutul acestui proiect”
192 vizualizari

Parteneriat pentru crearea rețelei de hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale în bibliotecile din Județul Brașov!

Consiliul Judeţean Braşov vă invită să faceți parte dintr-un proiect inovator care transformă bibliotecile din județul Brașov în hub-uri digitale moderne, dedicate dezvoltării competențelor digitale și implicării comunității. Proiectul urmărește să sprijine cetățenii din Județul Brașov și comunitățile marginalizate să acceseze tehnologia și să beneficieze de oportunități educaționale și comunitare prin echipamente și spații moderne.

Proiectul Crearea unei rețele de hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale în bibliotecile din Județul Brașov, a fost acceptat la finanțare și este în implementare în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 7 – Transformare Digitală, Investiția I17 – Scheme de finanțare pentru biblioteci, pentru a deveni hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale.

În cadrul acestui proiect, 30 de biblioteci din județul Brașov vor fi transformate în hub-uri digitale, devenind centre comunitare care oferă acces la tehnologie, instruire și oportunități de dezvoltare personală și profesională.

Printre acestea se numără și Biblioteca Municipală Făgăraș ,,Octavian Paler''.

,,Este un proiect finanțat de Consiliul Județean Brașov, la care sunt parte 30 de biblioteci din județ. Fiecare dintre aceste biblioteci va fi înzestrată cu tot ceea ce ține de sectorul IT, calculatoare, imprimante. Scopul proiectului este de a transforma bibliotecile în hub-uri, în loc de întâlnire cu membri comunității, un loc deschis, unde oamenii se pot întâlni și schimba idei, pot face schimb de opinii în privința acestor activități culturale. Este un proiect la care a aderat și Biblioteca municipală Făgăraș. Așteptăm cu mare drag începutul acestui proiect, care va fi în perioada imediat următoare’’, a declarat Elena Băjenaru, directorul Muzeului Țării Făgărașului ,,Valer Literat’’.

Proiectul își propune să atingă următoarele obiective:

  • Dezvoltarea competențelor digitale de bază pentru minim 2.550 de cetățeni din aria de implementare a proiectului și comunități marginalizate;
  • Transformarea bibliotecilor în spații educative și creative prin utilizarea tehnologiilor moderne, fiind vizată:
  • Renovarea, dotarea și echiparea cu calculatoare și echipamente tehnice pentru 4 sedii de biblioteci din Județul Brașov: Biblioteca Județeană Brașov, Biblioteca Vama Buzăului, Biblioteca Drăguș și Biblioteca Victoria;
  • Schimbarea/modernizarea echipamentelor informatice într-un număr de 26 de biblioteci care vor deservi comunitatea;
  • Implicarea cetățenilor în activități care să le dezvolte interesul pentru știință, tehnologie și învățare continuă.

Sub coordonarea Consiliului Județean Brașov, proiectul are ca parteneri Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov și Unitățile Administrativ Teritoriale (UAT) ale localităților: Municipiul Codlea, Municipiul Făgăraș, Municipiul Săcele, Orașul Ghimbav, Orașul Râșnov, Orașul Rupea, Orașul Victoria, Comuna Apața, Comuna Bran, Comuna Budila, Comuna Cristian, Comuna Drăguș, Comuna Dumbrăvița, Comuna Feldioara, Comuna Hălchiu, Comuna Hoghiz, Comuna Homorod, Comuna Măieruș, Comuna Mândra, Comuna Moieciu, Comuna Ormeniș, Comuna Poiana Mărului, Comuna Racoș, Comuna Șinca, Comuna Vama Buzăului, Comuna Voila, Comuna Vulcan, Comuna Hârseni și Comuna Părău.

Perioada de implementare a proiectului este estimată a se întinde până la data de 30.06.2026, însă rețeaua de parteneri are un scop permanent.

(Alina ROMAN)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *