Joi, 27 martie, Colegiul Național ,,Radu Negru” și-a deschis porțile pentru preșcolari, părinți și bunici.
Copiii de la grădiniță, însoțiți de cadrele didactice, au fost primii care au mers în vizită la școală, începând cu ora 09.30. Ei au mers în sălile de clasă de la ciclul primar, acolo unde li s-au pregătit activități specifice vârstei. S-au jucat, au cântat, au folosit ochelari VR, au stat în bănci, au ieșit la tablă, au vizitat sala de sport și la final au primit creioane și mingi de la elevii mai mari.
Au plecat acasă cu un carnet de elev, primul carnet de elev din viața lor, valabil pentru o zi la Colegiul ,,Radu Negru”.
Experiența a avut menirea să îi familiarizeze cu viața de școlar și s-a adresat în primul rând copiilor din grupa mare, care din toamnă vor fi elevi în clasa pregătitoare.
Totodată, această instituție de învățământ și-a făcut cunoscută oferta educațională pentru anul școlar 2025-2026, așa cum au procedat și celelalte școli din municipiu.
Potrivit directorului Maria Racu, din toamnă la ,,Radu Negru” vor funcționa patru clase pregătitoare, cu câte 22 de elevi fiecare, avându-le la catedră pe profesorii în învățământul primar: Constandin Monica, Huzum Mihaela, David Mihaela și Stan Adriana.
După-amiaza au venit părinții la școală
Când părinții vin la școală, nu este semn bun. Însă, nu și de data aceasta. De Ziua Porților Deschise, părinții care au copii de grupa mare au fost invitați să vadă școala și să își formeze o părere despre infrastructura și condițiile de învățământ.
Spre deosebire de prima parte a zilei, când preșcolarii au vizitat clădirea în care funcționează ciclul primar (fostul internat), pentru părinți și bunici a fost pregătit cabinetul de limba română din corpul principal.
Întregul corp profesoral pentru învățământul primar a fost prezent la întâlnire, alături de directorii Maria Racu și Remus Mogoș.
Întâlnirea a fost una interactivă, iar cadrele didactice au rugat părinții să scrie pe bilețele motivele pentru care copiii merg la școală, temerile lor despre această nouă etapă a vieții sau gânduri personale la finalul discuțiilor.
Părinții au urmărit filmulețe create de elevi și profesori, cu ajutorul inteligenței artificiale, au discutat cu profesorii teme de actualitate, cum ar fi programa școlară, bullying-ul în școli, consilierea psihologică, activitățile extrașcolare, mersul în excursii etc.
La final, părinții au avut un feedback pe măsură și au lăsat mesaje pe bilețele, pe care cadrele didactice le-au citit cu satisfacție: ,,am fost plăcut impresionat de întreaga echipă și am încredere că micuțul meu va crește și va învăța într-un mod armonios’’, ,,plec cu o liniște în suflet că fiul meu va fi pe mâini buni și dascălii vor face tot ce e nevoie’’, ,,încrezători că totul va decurge fructuos, ,,mă bucur că am ales această școală pentru copilul meu’’, ,,totul a fost minunat’’, ,,o întâlnire benefică pentru părinți, oferind un plus de încredere prin prezentările cadrelor didactice’’, ,,ați explicat foarte bine ce înseamnă clasa pregătitoare’’, ,,am rămas plăcut surprinsă de căldura primită și de cadrele didactice’’ etc.
Înscrierea copiilor la școală are loc în perioada 31 martie – 6 mai 2025.
(Cristina Cornilă)










